Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر گذرتان به واحدهای دانشگاه‌ آزاد تهران خورده باشد می‌دانید که دانشکده های این دانشگاه‌ها چقدر نسبت به همدیگر فاصله دارند. جدای از آن عناوینی که برای این واحدها در نظر گرفته اند عموما غلط و بی کاربردند. مثلا ساختمان مرکزی دانشگاه تهران واحد جنوب که محل انجام امور اداری دانشگاه است در خیابان ایرانشهر و دانشکده فنی مهندسی آن در خیابان ابوذر (واقع در جنوب شرق تهران) و دانشکده حقوق و علوم سیاسی‌ آن در شهرک غرب است! یعنی به فرض اگر شما زمان انتخاب رشته برای دانشگاه آزاد بر اساس محل زندگی‌تان در شهر تهران گزینه مورد نظر را بر اساس عنوان آن(جنوب، شمال، شرق یا غرب) انتخاب کنید قطعی نیست که دانشکده ارائه دهنده رشته شما در موقعیت جغرافیایی مورد نظرتان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ممکن است کسی که ساکن جنوب تهران است رشته حقوق را برای تحصیل در دانشگاه آزاد واحد تهران-جنوب انتخاب کند و بعد از قبولی تازه متوجه شود که دانشکده او در شهرک غرب است و هر روز برای رسیدن به کلاس باید مسافتی حدود دو ساعت را از خانه تا دانشگاه طی کند.
همین است که صحبت تغییر محل دانشکده‌ها همیشه بین روئسای دانشکده‌ها و رئیس دانشگاه در میان است. اخیرا دانشجویان دانشکده حقوق تهران جنوب درگیر این مسئله اند. بسیاری به دلیل نزدیکی این محل آموزشی به محل سکونتشان دانشگاه تهران جنوب را انتخاب کرده‌اند و برخی دیگر هم به اشتباه که دانشگاه آزاد جنوب باید قاعدتا در جنوب باشد مجبور به رفتن به شمال غرب تهران شده اند. حالا گفته شده که قرار است دانشکده حقوق و علوم سیاسی از شهرک غرب به میدان فردوسی نقل مکان کند. اسباب کشی نابهنگاهی که سر زمستانی احتمالا برنامه روزانه خیلی از دانشجویان را مختل خواهد کرد.
اما سوال اینجاست که اساسا مسئولین ذی‌ربط دانشگاه آزاد با چه متر و معیاری تصمیم به تغییرات این چنینی می‌گیرند و اصلا چرا وقتی محل کافی برای ساخت دانشگاه وجود ندارد باید دانشکده‌ها را در نقاط مختلف تهران تقسیم کرد و امکان ارتباط بین دانشجویان با رشته‌های تحصیلی مختلف را از آنها گرفت؟ از طرفی دیگر باید دید خود روئسای دانشگاه تا به حال با اتوبوس و مترو و تاکسی در سطح پایتخت عبور و مرور کرده‌اند که متوجه سختی دانشجویان برای رسیدن به دانشکده شوند؟ واقعیت موضوع این است که همه دانشجویان دانشگاه آزاد از خانواده‌های با درآمد بالا نیامده اند که توانایی خرید خودرو داشته باشند و اگر هم این چنین باشد و همه دانشجویان در فرض محال صاحب خودرو باشند بر تعداد خودروهای تک‌سرنشین افزوده خواهد شد و افزایش آلودگی و الخ.
دانشگاه آزاد و اختلاف طبقاتی
سویه دیگر پیکان نقد این نوشتار اما به سمت دانشجویانی است که نه بهم خوردن برنامه ریزی شان برای حضور در دانشگاه که پایین آمدن شیب شهر و دور شدن از «بالاشهر» را دلیل خود برای جلوگیری از تغییر موقعیت جغرافیایی دانشکده حقوق تهران «جنوب» از شهرک غرب به مرکز شهر می‌دانند. عاملی که بدون شک مصداق بارز فاصله افتادن بین طبقات در پایتخت است. این نیز خود یکی دیگر از نتایج اشتباهات مدیریتی است و پیامدهای آن دامن جامعه آینده ایران را خواهد گرفت.
وقتی تمامی امکانات تفریحی در مناطق شمالی تهران جمع شده باشد و از طرفی مرکز و جنوب شهر به شکل فاحشی ضعیف باشد طبیعی است که بسیاری از جوانان دانشجو که در خانواده‌های پردرآمد و ثروتمند به دنیا آمده باشند تا به حال یک بار هم روی مرکز و جنوب شهرشان را ندیده باشند. و حالا این تغییر موقعیت دانشگاه باعث پررنگ شدن اختلاف طبقاتی بین دانشجویان خواهد شد.
سوژه مباحثاتی که دانشجویان دانشکده حقوق در فضای مجازی با یکدیگر سر این تغییرات دارند عمدتا پیرامون همین موضوع می‌گردد. بسیاری ناراحت از رفتن به «پایین شهر» و «مناطق آلوده» اند و در مقابل عده‌ای هم آنها را دعوت به درس خواندن برای حداقل دو ترم در مناطق مرکزی می‌کنند. این یعنی نه تنها دانشجویان یک صدا در مقابل سومدیریت دانشگاه خود نیستند که موضوع را به اختلافات دیرینه بین «پایین شهر» و «بالا شهر» سوق داده اند.
قدر مسلم این است که بالاخره باید مدیران بالادستی دانشگاه آزاد فکری به حال واحدهای غیرمتمرکز این دانشگاه کنند. امروزه داوطلبان این دانشگاه به اندازه ای افزایش یافته اند که بشود دانشگاه آزاد را حاشیه‌ی دانشگاه سراسری ندانست و مستقلا آن را مورد بحث قرار داد. باید فکری به حال نزدیکی اقشار گوناگون پایتخت در یک دانشگاه در کنار رعایت فواصل زمانی طولانی بین مناطق گوناگون تهران کرد. اتفاقی که طبعا با مصاحبه و سخنرانی های متعدد و اقدامات بی‌تاثیر در بستر بوروکراسی انجام نمی‌گیرد و باید بخش مهمی از کار را به شوراهای صنفی دانشجویان سپرد و مشکلات را از این طریق حل و فصل کرد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۲۷۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کرمانشاه، امیرحسین جعفری نژاد دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه در گفتگو با ایسکانیوز، با اشاره به نقش فعالیت تشکل‌ها و جریان دانشجویی در دانشگاه‌ها، گفت: کار تشکیلاتی همانند ایمان، ثروت و جایگاه اجتماعی منبع قدرت است به عنوان مثال شما "حزب ‌الله لبنان" را در نظر بگیرید می‌بینید ‌که علاوه بر داشتن ایمان و انجام کار تشکیلاتی در کارهای تجاری هم فعالیت کرده و اقدام تولید ثروت می‌کنند و در نهایت با همه این اقدامات در برابر استکبار جهانی و ظلم با قدرت می‌ایستند.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه با بیان اینکه از دیدگاه وی در کارهای تشکیلاتی با سه دسته از افراد روبرو هستیم، ادامه داد: دسته اول از این افراد با ورود به کار تشکیلاتی آن را نابود می‌کنند؛ گروه دوم در زمین خوب و مناسب بازی می‌کنند که به این افراد تشکیلات باز می‌گویند؛ و در نهایت دسته سوم از آن‌ها افرادی هستند که زمین بازی را ترسیم و طراحی می‌کنند که اصطلاحا به آنها تشکیلات ساز گفته می‌شود.

وی در خصوص مقایسه وضعیت فعالیت تشکل‌های دانشجویی در زمان کنونی و گذشته، تصریح کرد: فعالیت جنبش‌های دانشجویی کنونی را به هیچ عنوان شبیه عملکرد آنان در گذشته نمی‌توان دانست به عنوان مثال جریان‌های دانشجویی در دهه ۶۰ درگیر جهاد و دفاع از وطن بوده، اما امروزه با توجه به شکل‌گیری جنگ فرهنگی که دشمن از طریق آن قصد نفوذ به آحاد جامعه به‌ویژه نسل جوانان و در صدر آن دانشجویان را به عنوان قشر پویا و فعال را دارد می‌توان گفت به طور کلی ماموریت‌های تشکل‌های دانشجویی از جنگ رودر رو به جنگ نرم تغییر پیدا کرده است.

جعفری نژاد در خصوص مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی تشکل‌های دانشجویی، گفت: متاسفانه در دولت اسبق شکافی بین دانشجویان و مسئولین شکل گرفت که باعث شد قشر دانشجو به این باور برسند که صدایشان به هیچ جا نمی‌رسد و نقش مناسبی در انجام امورات ندارند که البته از زمان استقرار دولت مردمی دوازدهم تا حد خوبی این شکاف ترمیم شده که جای قدردانی دارد.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه آرمان خواهی را یکی از مهم‌ترین وظایف تشکل‌های دانشجویی عنوان کرد و افزود: یکی از وظایف مهم و مسئولیت‌های تشکل‌های دانشجویی را می‌توان از جمله معروف و پرتکرار شهید بهشتی که می‌گویند "دانشجو موذن جامعه است." استنباط کرد؛ یعنی رسالت فعالان دانشجویی این است که به تشخیصی از وضعیت جامعه برسند و متناسب با آن مسئله را به دیگران نشان دهند بنابراین نقش تشکل‌ها آرمان‌خواهی و حراست از حرکت کشور به سوی آرمان‌ هاست.

وی در پایان با اشاره به وجود برخی از مسائل و چالش‌ها بر سر راه تشکل‌های دانشجویی یکی از این مشکلات را دخالت مسئولین غیرمرتبط در امورات فرهنگی عنوان کرد و افزود: علاوه بر این، یکی دیگر از مهم‌ترین مشکلاتی که تشکل‌های دانشجویی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان می‌باشد که کاملا بر خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) می‌باشد در حالی این امر همیشه مورد تاکید و توجه ایشان بوده به نحوی که در بیانیه "گام دوم انقلاب" بیش از ۴۰ بار از کلمه "جوان" استفاده نموده‌اند.

خبرنگار: امید فلاحی

انتهای خبر/

کد خبر: 1227329 برچسب‌ها کرمانشاه دانشگاه آزاد اسلامی تشکل‌های دانشجویی

دیگر خبرها

  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • حل مشکل تردد دانشجویان بزرگترین دانشگاه اهواز با ساخت پل عابر پیاده
  • برگزاری کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در روز دهم خرداد
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برگزار می‌شود
  • استقرار دانشجویان پسر در خوابگاه ملکی دانشکده پرستاری طبس
  • جنبش دانشجویی ضدصهیونیستی به فرانسه رسید
  • دانشجویان فرانسوی هم به اعتراضات ضداسرائیلی پیوستند
  • دانشجویان فرانسوی هم به اعتراضات ضد اسرائیلی پیوستند